Göğüs dokusu kilo alıp verme ve gebelik, süt verme gibi nedenlerden dolayı göğüs dokularının aşağı doğru yer değiştirmesi yer çekimine mağlup olmasıdır.
Doğumsal ya da sonradan ortaya çıkan nedenlerden dolayı göğüs dokularında sarkma olan hastalar bu ameliyata adaydırlar. Meme sarkması spor ve diyetle belirli bir süre geciktirilebilir.
Meme dikleştirme ameliyatı meme başının ve göğüs dokusunun birlikte sarkıp sarkmadığına göre değişir. Sadece meme dokusu sarkmış ise meme başının altından karın derisi ile birleştiği yere kadar yapılacak bir kesi ile bir miktar deri çıkarılarak dikleşme sağlanabilir. Bazen sadece silikon protez ile de yapıldığı olur. Burada kriter deri kalitesi ve elastikiyeti ile ihtiyaçtır. Eğer meme başının da yukarı taşınması gerekiyorsa bu kez kesi ona göre genişletilir. Meme başı renkli bölümü de çepeçevre kesilerek meme başı daha yukarıda olması gereken mesafeye taşınır.
Sık Sorulan Sorular
Bu Ameliyattan Sonra Emzirebilir miyim?
Meme dikleştirme operasyonu sonrasında emzirme sorunu yaşanmaz.
Meme Protezleri Meme Sarkıklığını Düzeltilir mi?
Bazı durumlarda tek başına bazı durumlarda ise bir miktar deri çıkarma ve meme başını yukarı taşıma işlemi ile birlikte yapılabilir
İzsiz Meme Dikleştirmek Mümkün mü?
Maalesef imkansızdır. Ancak aynen göz kapaklarında olduğu gibi meme derisi de iz açısından güvenilir bir dokudur. Belli bir süre sonra izler solar ve normal deri ile uyum sağlar.
Ameliyat Öncesi ve Sonrası Sizi Neler Bekler: ameliyat sonrasında ağrı olmaz. 3-4 hafta kadar bir meme korsesi kullanmak gerekir. Genellikle eriyen dikişler kullanılır. Temiz bir yara bakım süreci ile ortalama 10 günde normal hayat dönüş mümkündür.