DHI tekniğini bir kısım araştırmalar yeni bir saç ekim yöntemi olarak görürken bazı bilimsel kaynaklar bunu yeni bir teknik olarak değil pazarlama taktiği olarak değerlendirildiği gibi, bu uygulamanın FUE tekniğinin implanter ile yapılan bir metodu olduğunu belirtmektedirler.

DHI Tekniği İle Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

DHI tekniği, FUE’den farklı olarak donör bölgesinden alınan saç foliküllerinin ekilecek bölgeye implanterle kanal açılmadan ekilmesi şeklinde gerçekleştirilen bir yöntem olarak açıklanabilir. Çok ince, silindirik ve keskin bir yapıya sahip olan Implanter/Choi iğnesi bir kanal şeklindedir ve saçlar bu kanal boyunca sürülerek iğneye yerleştirilir.

DHI Tekniği Aşamaları

  1. Cholimplanter kalemiyle yapılan saç ekiminde, saç fölikülleri kalem içine özenle teker teker yerleştirilir, asistanlar bu işlemi yaptıktan sonra ekim için saç köklerini uzman doktora verir.
  2. Doktor da saç köklerini 40-45 derecelik açılarla eker, bunun dışında bir başka nokta da kişinin önceki saçlarının gösterdiği yöne uygun yapılmasıdır.
  3. Choi iğnesine yerleştirilen saç kökleri açı ve yön belirlendikten sonra iğnenin itme özelliğiyle ekim yapılır; operasyonda 2 ila 6 arasında Choi kalemi ile 15-16 arasında Choi ucu kullanılır, kalem uçları farklı ölçülerde olabilir bunu kişinin saç kökü ve kalınlık yapısı belirler.

Choi saç ekim yönteminin FUE metodundan farklı avantajları ve dezavantajları bulunur.

DHI Tekniği Avantajları

Öncelikle dhi saç ekiminin  uzmanlar tarafından belirtilen avantajlarından bahsedelim:

  • Saç köklerinin doku dışında kalış süresini en aza indirerek ekimi daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir.
  • Saç köklerinin sağ kalma oranı yüksektir.
  • Kesi alanı daha az olacağından kanama riski en aza iner.
  • Operasyon sonrası daha hızlı iyileşmeyle kişi kısa sürede günlük yaşamına döner.
  • Bu teknikte tıraşsız saç ekimi daha kolaydır.

DHI Tekniği Dezavantajları

DHİ saç ekiminin FUE yöntemine nazaran dezavantaj olarak bahsedebileceğimiz unsurlar ise şunlardır:

  • Bu yöntemi en iyi şekilde kullanıp uzmanlaşmak için doktor ve ekibi uzun bir eğitim sürecinden geçmelidir..
  • Diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında daha masraflıdır.
  • Ekimi yapacak kişi dikkatli ve yüksek kondisyonda olmalıdır.
  • Saçlı alana ekim yapılması, ekim alanının çok dar olması anlamına gelir eğer yeterli tecrübesi yoksa, bu dar alanda çalışırken Choi uçlarıyla diğer saç köklerine zarar verebilir.

Herkes DHI/Choi Saç Ekimine Uygun Mudur?

Bu yöntem ilk kez Kore Kyungpook Üniversitesi’nde uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Choi kalemiyle saç ekimine her hastanın uygun olmadığı görüşüne varılmıştır.

Buna ince telli ve kıvrımlı saç köklerinin implanter ucuna yerleştirilmesi ve ekim sırasında zarar görmesi gösterilmiştir. Sonrasında yapılan çalışmalarda sadece Asyalılara özgü kalın saçlı kişilerde değil daha genel saç tiplerine uygun implanter kalemi üretilmiştir. Bugün kullanılan implanter kalemi 0,64 mm ile 1,0mm arasındadır.

Bugün gelinen noktada bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında güvenli şekilde Choi uçlarıyla da operasyon yapılmaktadır.

Bu yüzden uzmanlaşmış kliniklerde Choi uçlarıyla yapılan saç ekiminde, etkili, öngörülebilen doğal görünümlü saçlar ele edilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Saç kaybının nedenleri nelerdir?

Saç kaybının en önemli nedenlerinden biri genetik özelliklerdir. Fakat travmatik yaralanmalar sonrası veya çeşitli tıbbi rahatsızlıkları sonucunda, ilerleyen yaş ile birlikte saç kaybı oluşabilmektedir. Sebebi her ne olursa olsun vücutta yeterli saç kökü olan tüm kişilere saç ekimi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Sadece kafa derisi değil kaş, bıyık ya da sakal gibi vücutta kıl olan tüm bölgelerdeki kayıplarda da ekim yöntemi başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Saç ekimi kimlere uygulanabilir?

Saç dökülmesi erkek tipi olan bütün hastalara uygulanabilir. Bu tip saç dökülmesi, erkeklik hormonunun saçı üreten hücreleri öldürmesi ile kendini gösterir, saç önce incelir ardından uzamamaya başlar, en sonunda da dökülür. Bunun çözümü de saç ektirmektir…

Saç ekiminde yaş sınırı söz konusu mudur?

Burada belirleyici olan dökülme şeklidir. Deri görünür durumda ise o bölgede yoğunluk yüzde ellinin altına düşmüştür. En etkili tedavi saç ekimidir.

Tedavide yaş unsurunun önemi nedir?

Saç dökülmesinin bitip bitmemiş olması en önemli göstergedir. Erkek tipi saç dökülmesi yaşam boyu bir süreçtir. 39-40’lı yaşlardan sonra dökülme yavaşlar. Bu yüzden bu yaşların altındaki hastalara ikinci veya üçüncü seanslar gerekebilir.

Saç ekiminde süre ne kadardır?

Üç veya beş saattir. Eğer hasta çevresinin bunu bilmesini istemiyorsa, 10 günlük zamana gereksinim olabilir, bu tür bir endişe söz konusu değilse; iki günde günlük yaşamına dönebilir.

Yeni saçlara kavuşma süresi ne kadardır?

Operasyon sonunda saç ekim alanında kırmızı renkte kabuklanmalar görülebilir bu günde bir kez başın yıkanmasıyla önlemek mümkündür. 7 ila 10 günde de kabuklar dökülüp ekim alanı iyileşir. Kabuklarla birlikte ekilen saçlar da dökülür, 15 gün veya 1 ay içinde  de ekim öncesi görünüme döner. Daha sonraki dönemde 3 ay kadar bir değişiklik görülmez. Yeni saçlar 3 ay sonra yavaş yavaş çıkar, her ay yüzde 10’luk artış olur. Ekilen saçların yüzde 90’ı 9’uncu ayda tamamı da bir yılda çıkar.

Saç Ekiminin sağlık bakımından riski söz konusu mudur?

Operasyon lokal anestezi altında yapıldığından risk söz konusu değildir. Operasyon sonrası sağlığı olumsuz etkileyebilecek hiçbir yan etki görülmez.

Saç ekimi işlemi birkaç kez yapılabilir mi?

Saç dökülmesinin devam edip etmemesine ve ekim alanının büyüklüğüne bağlı olarak birden çok seansa gerek duyulabilir.

Yeni saçların görüntüsü nasıldır, kontrol edilebilir mi?

Bu tamamen tekniğe bağlı bir durumdur. Kullanılan greftlerin büyüklüğü ve yönleri sonuca etki eder. Greftler, saçın doğal çıkış şekline uygun yönde ve büyüklükte yerleştirilmişse sonuç memnuniyet verici olur.